Ásotthalom Szállás Vendégház

Ásotthalom Szállás Vendégház lehetőségek, az Alföldturizmus során. Ásotthalmon termálvizes strand üzemel, míg a község mellett elterülő emlékerdő Szeged környékének egyik legszebb kirándulóhelye. A megye nyugati szélén fekvő Pusztamérges borospincéiben tájjellegű, tüzes borokat kóstolhatunk meg.

Rúzsa-fa Vendégház – Ásotthalom

Vendégfogadó: Naszradi Edit
Cím: Ásotthalom X. körzet. 1529.
Telefon 1: +36 70 342 7815, +36 62 291 328
E-mail címe: naszradie@citromail.hu
Honlap: ruzsafavendeghaz.hu

„Kalandok a betyárok vidékén, erdők, mezők közt”

Szegedtől 30km-re, Mórahalomtól 8km-re található homokháti tanyán sokoldalúan eltöltheti szabadnapjait.

Kikapcsolódási lehetőségek: bográcsozás, lovaglás a közelben, szalonnasütés, túravezetés, kézműves foglalkozás, strandolás és kulturális programok Ásotthalmon.

Szobák: 2 napraforgós, 2db 2 ágyas szoba

Felszereltség: konyha, fürdőszoba, parkolási lehetőség, kerti pihenőhely

Várjuk kedves Látogatóinkat a Szegedtől 30 km-re, Mórahalomtól 8km-re található homokháti tanyára, ahol sokoldalúan eltöltheti szabadnapjait, néhány szép nap a családdal, kilépés a mindennapok feszes ritmusából, rácsodálkozás egy virágra, egy madárra, egyszerűen tartalmas, megható pillanatok-hosszútávon nagy befektetés-élményekkel, energiával töltődünk…

Dél-Alföld: a napfény birodalma, vadvízország, homokország, tanyavilág. Ez a „legmagyarosabb” régió sokak szerint. Ez a vidék nemcsak az árvalányhajas puszták, a mocsaras tavak, rétek világa, a felszín alatt itt húzódik a világ egyik legnagyobb termálvízkészlete. Ez a vidék bölcsője a magyaros ízeknek is. A jellegzetes ételek kísérője a zamatos homoki bor. Errefelé a barack-folyékony állapotban-„fütyülni is tud”- versenyképes pálinka képében.

Rózsa Sándor a legendás betyár is ezeket a homok fútta pusztákat járta, a lova hátáról a később róla elnevezett öreg szürke nyár ágai között talált menedéket, miközben a pandúrok továbbnyargaló lovát követték. Más szóbeszéd szerint a betyárok a szürke nyárra aggatott vagy vésett titkos jelekkel tájékoztatták egymást.

Programok Ásotthalom környékén és a Rúzsa-fa Vendégház és Szállás ajánlásával:

Madárles, Túraútvonalak


Majoros Tanya – Ásotthalom

Vendégfogadó: Dr. Majoros Dobó Zsuzsanna
Pontos cím: 6783 Ásotthalom, Gátsor felé vezető út, VII. ker. tanya 1012/1
Telefon: +36-30/255-88-33 +36-62/426-235, +36-62/426-346
E-mail címe: drmajoros@tvnetwork.hu
Honlap: www.majosortanya.hu

Tanyánkat öt éve látogatják az óvodások és a kisiskolások. Ez idő alatt minden évben újítottunk a tanya környezetén, hogy kialakíthassunk egy igényes, gyermekbarát környezetet. Ma már évente kb. 1500–2000 gyermek látogatja a tanyát. Egynapos kirándulásra jönnek főképp hét közben, hétvégeken tartjuk a szülős bulikat, illetve különböző rendezvényeket.
A MAJOROS TANYA lehetőséget kínál nyári táborok megszervezésére. Várjuk olyan pedagógusok jelentkezését, akik szívesen szerveznének nyári tábort ezen a fenyőerdő közepén igényesen kialakított nyári táborozóhelyen.

Étkezési lehetőség:
A helyszínen lehetőség van reggeli és hideg vacsora elkészítésére. Az ebédet a faluban működő vendéglőben fogyasztják el a gyerekek. Az udvarban lehetőség van bográcsban történő főzésre és egy kültéri három funkciós kinti tűzhely (kemence, roston sütő és főzőlap) használatára.
Az épület, terület bemutatása:
a tanya öt hektár területű, ezen egy kilencven négyzetméteres tanyaépület van. Az épületben előszoba, két szoba, jól felszerelt konyha, étkező Tv-vel, a tanya épülete előtt nyitott de fedett gang található, amely a nyári foglalkozások részére körülbelül húsz gyerek számára ideális lehet. A tábori program keretében ellátogatunk az fenyőerdőkbe Ásotthalmon, túrázunk és lovas kocsikázunk, strandolunk az Ásotthalmi fürdőben, a tanyához tartozó halastóban horgászunk, ugyanott focizunk, játszótéren játszunk, homokozunk, kézműves foglalkozásra is van lehetőség. Az aktív pihenés szerelmeseit várja az Ásotthalmon.
MAJOROS TANYA lovas szabadidőpark
Majoros tanya páratlanul szép környezetben, Szegedtől 35 km-re, Ásotthalom falut elhagyva 3 km-re, az aszfaltozott úttól viszont csak 100 m-re az Ásotthalmi erdő szomszédságában öt hektáros területen található.
Családi rendezvények:
Figyelmükbe szeretném ajánlani a tanyánkat egy egynapos családi kirándulás, baráti összejövetelek megszervezése céljából olyan formában, hogy mint kiránduló helyet átadnám Önöknek a sütés- főzés gondjaival együtt, de fel tudom vállalni a kirándulás teljes megszervezését az Önök óhaja szerint. Családi rendezvények alkalmával különböző finomságok elkészítésére van lehetőség, vagy bográcsban, vagy a kültéri kemencében. Borkóstolók szervezésében megismerkedhetnek a kedves vendégek az Ásotthalmi szőlősgazdák boraival is.
Tisztelt Cégvezetők!
Céges rendezvények lebonyolítását vállaljuk különböző sport és szórakoztató játékok szervezésével bográcsban főtt és kemencében sült ételekkel, Ásotthalmi borokkal, mindezt 250 főig.

Programok Ásotthalom környékén és a Majoros Tanya Vendégház és Szállás ajánlásával:

Borkóstoló, Horgászási lehetőség, Kerékpártúrák, Kézműves műhely, Lovaglási lehetőség,Szabadtéri strandolás, Túraútvonalak


Borka Vendégház

Borka Éva Piroska falusi vendégfogadó
4 napraforgós Borka Vendégház
6783 Ásotthalom VII. körzet tanya 1065. szám alatti
2 szoba 6 ágy
Elérhetőség: 06/70/310-49-00
e-mail cím: borka.eva@freemail.hu


Erdei Tanyák

Dr. Szabóné Berta Mária
6783 Ásotthalom, IX.kerület 1424.
Elérhetőség: 0630/229-7684
procurator5@invitel.hu