Pusztaszer Vendégházak

Pusztaszer Vendégházak és Szállás lehetőségek, programok az Alföldturizmus során.

Bio Pipacs Tanya és Vendégház

A Pipacs tanya a Dél-Alföld legnagyobb összefüggő tájvédelmi terület peremén, a pusztában található. Ott, ahol a sok vándormadár útján Afrikába vagy éppen onnan visszafelé megpihen, ezért érdemes egy kis pihenőt tartani ezen a kis tanyán, az akácerdő közepén.

Vendéglátó:   Arnoldné Óré Zsuzsanna
Cím: 6769, Pusztaszer Tanya 72.
Telefon: 06-20/ 538-0938
E-mail cím: pipacs.tanya@hotmail.com
Honlap: www.biopipacstanya.hu
Elérhetőek vagyunk a facebook Bio Pipacs Tanya oldalán is.

Szobák száma: 2
Ágyak száma : 5+2

A Pipacs tanya teljes mértékben bio gazdálkodást folytat, ahol nagy és kicsi, vad- és háziállatok egymás mellett és egymásból élnek. Az itt megforduló vendégek egyszerű, vályogépítésű vendégházban tölthetnek el hosszabb-rövidebb időt. A tanyán főzési és sütési lehetőség áll rendelkezésre egy közös használatú nyári konyhában, ahol saját termesztésű zöldségekből és állati termékekből készül minden gasztronómiai remek.

Szórakozási és pihenési lehetőség a közelben lévő Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban adott, ahol a látogatók megismerhetik a magyarok honfoglalásának történetét, a falumúzeumot vagy lovasbemutatón, íjászaton vehetnek részt. Teljes ellazulást nyújtanak a környékben lévő termálfürdők. Érdemes a környék több más látnivalóját is felkeresni, de akkor sem távoznak csalódottan a vendégek, ha a tanyán maradnak és élvezik a csendes, nyugodt környezetet.

Honlap és aktuális infók: http://bio-pipacs-zoldsegkozosseg.webnode.hu/
Cím: Pusztaszer , Tanya 72.
GPS: 46.54758834838867 | 19.975290298461914

A Bio Pipacs Tanya Magyarország egyik legnagyobb természetvédelmi terület peremén található és igazi tanyasi életet tükröz.

Kis tanyánk ideális pihenőhely mindenki számára, akik a város zajától távol, a természet lágy ölén szeretnének néhány napot eltölteni, illetve vonzónak találják a tanyasi életet! A hozzánk érkező vendégek bepillantást nyerhetnek egy, a tanyából élő család mindennapjaiba, besegíthetnek a tanya körüli kisebb teendőkbe, belekóstolhatnak az önellátás ízeibe, valamint elindulhatnak egy öko-tudatos élet útján velünk a vendéglátókkal. Hiszen mi a vendéglátás mellett biogazdálkodással, önellátással, zöldségdobozok kiszállításával, önkéntesek fogadásával is foglalkozunk, hogy ez által minél szélesebb körben adhassuk tovább életfilozófiánkat: Élni és élni hagyni!

Szállás: egy 60 m2 vályogépítésű régi parasztház 5-7 fő elszállásolására alkalmas májustól –októberig. A vendégház tartalmaz: két szobát, egy lakályos előszobát mini konyhával és egy fürdőszobát wc-el. Főzésre és étkezésre a különálló nyári konyhában van lehetőség.

Számos program lehetőségek kínálnak a közelben lévő termálfürdők, strandok, az Ópusztaszeri Történelmi Nemzeti Park, a Csillagösvény Élménypark Ópusztaszeren, a szegedi Vadaspark, egymást érik a különböző nyári fesztiválok…, de a természetközelségét keresők túrázhatnak, lovas kocsikázhatnak…, akik pedig egyszerűen csak a nyugalomra vágynak: maradjanak nálunk a tanyán és használják ki az idillikus csendet a pihenésre.


Pusztabíró ház – Bergendóc Szociális Szövetkezet falusi vendégfogadó

2 napraforgós Puszta Bíró Ház
6769 Pusztaszer, Tanya 92.
2 szoba 5 férőhely
Elérhetőség: 06/70/40-20-435, 06/30/626-69-89
e-mail cím: ildi.baranyi@invitel.hu
honlap: www. bergendoc.hu

• Szálláshelyek: pusztabiro házában, jurtában
• táborok szervezése
• Szervezett túrak (halom túra, madárles)
• Céges és családi-baráti rendezvények lebonyolitása:
*disznóvágás hagyományos modszerek bemutatásával
* sütés-főzési lehetőség szabadtéren, kemencében és csikókályhában
• Kirándulások szervezése

Termékeink

Levendula (buzogány, szárított virágzat, levendulavíz, kecsketejes levendulaszappan)
Szilva (kézműves lekvár, pálinka)
Gyűjtött gyógynövények (csipkebogyó, hársfa)
Virágszörpök (pittypang, akác, orgona, levendula)
Házi sajtok (ízesitett is)